În octombrie 2004, OMS a lansat programul WHO Patient Safety privind siguranța pacientului, ca răspuns la o rezoluție a Adunării Mondiale a Sănătății (2002), care solicita Organizației și Statelor Membre să acorde atenție maximă acestei probleme.

Programul WHO Patient Safety își propune să coordoneze, să difuzeze și să accelereze îmbunătățirea siguranței pacienților în întreaga lume.

Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor și practicilor privind siguranța pacienților în toate Statele Membre OMS și pentru a acționa ca o forță majoră la îmbunătățirea siguranței acestora.

Campania ZMSP din acest an, organizată pentru prima oară în România, cu temaÎngrijirile medicale în condiții de siguranță” are ca scop conștientizarea  profesioniștilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, precum și a pacienților asupra importanței îngrijirilor medicale de calitate cât și asupra siguranței pacienților.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți arată, într-un comunicat de presă, că obiectivele campaniei sunt: informarea profesioniștilor din sănătate asupra importanței îngrijirilor medicale în condiții de siguranță, conștientizarea medicilor asupra necesității utilizării corecte a tehnologiilor și instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse și informarea pacienților și aparținătorilor acestora asupra importanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Articolul precedentVienna Classic Christmas la Palatul Culturii “Teodor Costescu”
Articolul următorPRIMAR MEHEDINȚEAN DESPRE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ: „CETĂȚENII CARE AU AVUT ACOLO SUINE, RESPECTIV PORCI, AM ÎNȚELES CĂ S-AU ÎMPUȘCAT”