PRIMĂRIA SEVERIN ȘI-A FĂCUT SOCIETATE DE TERMOFICARE ȘI GAZ

Consilierii municipali din Drobeta Turnu Severin și-au dat votul pentru înființarea societății Termoficare Gaz Drobeta SRL. Societatea, care va funcționa în subordinea Consiliului Local, va prelua, în prima fază, operarea celor două cazane, prin care se furnizează agent termic. Pe parcurs, angajații societății se vor specializa în ceea ce privește și distribuția de gaze. Măsura vine în întâmpinarea dorinței municipalității de a rezilia contractul cu MEHEDINȚI GAZ, în jurul căruia este un întreg scandal.

Furnizarea agentului termic și distribuția de gaze din Severin ar putea fi, în viitorul apropiat,  realizate exclusiv de autoritățile locale. Municipalitatea s-a săturat practic de problemele și greutățile generate de situația ingrată în care se află mereu la mâna unor firme private și a diverselor interese din jurul acestora. În aceste condiții, Consiliul Local a votat astăzi pentru înființarea Termoficare Gaz Drobeta SRL.

Societeta se va ocupa, pentru început de operarea celor două cazane închiriate de la defunctul ROMAG TERMO, prin care se asigura furnizarea agentului termic către populație, serviciu făcut în ultimii ani de o firmă din Botoșani.

Noua societate se va specializa și pe extinderea rețelei de gaz și distribuție de gaze și va constitui primul pas către asigurarea independenței față de actualul distribuitor, MEHEDINȚI GAZ, cu care municipalitatea va înceta contractul și cu care se află, de altfel, într-un război deschis.

„Am făcut acestă societate și pentru a ne extinde munca în zona rețelei de gaze, vom trimite oamenii la specializări. Avem prinși în buget bani pentru această societate și vom consolida activitatea acesteia”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu (foto).

Pentru început, societatea, ce va funcționa în suborinea Consiliului Local, va avea 41 de angajați, urmand ca, pe parcurs, în funcție de necesități, numărul să mai crească.

Încă unul dintre cei care pus umărul la materializarea ideiii de înființare a unei societăți proprii de gaz și termoficare este deputatul PNL Virgil Popescu. Acesta spune că va merge chiar mai departe și, prin intermediul consilierilor locali ai PNL va grăbi rezilierea contractului cu Mehedinți Gaz.

„Este un prim pas din pachetul de soluții de eficiență energetică a municipiului, pe care noi îl vom prezenta într-o viitoare ședință extraordinară a CL Drobeta Turnu Severin. Vom veni și cu o soluție de dezvoltare a rețelei de gaze în severin, Noi am pornit acum o lună o campanie de strângere de semnături și consultare a polpulație pentru a înființa o societate în subordinea Consiliului local. Au fost peste 80 la sută din răspunsuri în favoarea acestei soluții. Așa că am votat astăzi pentru înființarea societății. Este momentul ca severinenii să aibă distribuție de gaze și să înceteze bătaia de joc a firmei MEHEDINȚI GAZ la adresa severinenilor!”, a declarat deputatul PNL Virgil Popescu (foto).

Articolul precedentCât costă un sejur de trei zile în celebra staţiune turistică Băile Herculane
Articolul următorConsilierii locali au aprobat înființarea societății Termoficare Gaz Drobeta