SUTE DE PEȘTI MORȚI DESCOPERIȚI PE DUNĂRE, LA MEHEDINȚI

Sute de pești au fost găsiți morți pe fluviu, între localitățile mehedințene Vrancea și Crivina. Pescarii din zonă au avut parte, în această dimineață de scene șocante. La fața locului, au ajuns echipe specializate din cadrul Gărzii de Mediu, pentru recoltarea de probe.

Pescarii care vin cu regularitate în zona fluviului, cuprinsă între localitățile Vrancea și Crivina, din județul Mehedinți, au avut parte, în această dimineață, de o supriză neplacută. Sute de pești morți pluteau în derivă pe Dunare. Mai mult decât atât, se putea observa la cadavre un aspect destul de ciudat: majoritatea își pierduseră solzii și aveau corpul acoperit cu răni sângerii. Este vorba de mai multe specii, cu preponderență caras, dar și câteva exemplare de crap.

Polițiștii de Frontieră aflați în zonă au sesizat imediat Garda de Mediu, care s-a deplasat la fața locului pentru a preleva probe de apă și pești morți pentru analize.

Urmează acum ca factorii cu responsabilitate să efectueze probele necesare, pentru a se afla cauza morții peștilor. Important este faptul că, pe Dunăre, nu au fost găsite urme de produse petroliere.

Articolul precedentȘcoli din arealul Parcului Natural Porțile de Fier înscrise în proiectul “Școli prietenoase cu natura”
Articolul următorCirculația rutieră îngreunată pe DN 6, la intrarea în Orșova