SE ASFALTEAZĂ DRUMUL SPRE ZONA TURISTICĂ DIN CLISURA DUNĂRII

Au început lucrările de reabilitare a DN 57, pe tronsonul cuprins între centrul localității Eșelnița și limita cu intravilanul municipiului Orșova. Este vorba de aproximativ cinci kilometri de drum național extrem de important pentru turismul din Clisura Dunării.

În luna iunie, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, prezent într-o vizită de lucru în Mehedinți, a promis realizarea unor lucrări ample de reabilitare în această zonă, iar acum a început asfaltarea. Lucrările sunt programate să se încheie în cel mult două săptămâni.

Drumul între Orșova și Eșelnița este singurul care asigură accesul spre cea mai frumoasă zonă turistică a județului nostru, zona Clisurii Dunării, a Cazanelor, locul de un pitoresc aparte, prin care dunărea și-a croit calea printre munți. În zonă, turismul a explodat în ultimii 10 ani, iar acum este plin de pensiuni și restaurante. De asemenea, tot pe aici se ajunge la chipul lui Decebal sculptat în stâncă, dar și la Mănăstirea Mraconia.

„Unul dintre obiectivele mele este sprijinirea turismului în județul Mehedinți, sub toate formele sale, iar Clisura Dunării este zona care aduce cei mai mulți turiști în ultimii ani. Trebuie să intervenim cât se poate pentru a asigura condiții bune ca și gazde și să așteptăm ca turiștii care vin prima dată, să își dorească să vină și a doua oară. Încă din anul 2014 am început să fac demersuri pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe DN 57. În toamna lui 2014 s-au alocat bani și s-au asfaltat 5,6 kilometri între Dubova și Svinița, pe trei tronsoane unde pur și simplu nu mai era asfalt. Ulterior, din 2015 până în 2017 s-au făcut turnat covoare asflatice pe alte porțiuni grav afectate”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Articolul precedentSeverinenii pot primi documentele de la Direcția de Taxe prin e-mail sau fax
Articolul următorHAOS LA VÂRFUL INSPECTORATULUI ȘCOLAR JUDEȚEAN MEHEDINȚI