Prefectul Cristinel Pavel atacă în instanță hotărârea Consiliului Județean Mehedinți de repartizare a a cotei de 6 la sută din impozitul pe venitul estimat

Hotărârea CJ Mehedinți de repartizare a cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat a fost atacată în instanța de contencios administrativ.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a atacat în instanța de contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean Mehedinți, prin care s-a făcut repartizarea către primăriile din județ a cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită finanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din surde defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în anul 2020.

”Am atacat hotărârea Consiliului Județean Mehedinți privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat pe anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, în urma exercitării controlului de legalitate. S-a constatat că repartizarea s-a făcut discriminatoriu, încălcându-se prevederile Legii finanțelor publice locale și a Legii bugetului de stat, precum și ale Codului Administrativ. Nu s-a ținut seama de solicitările UAT-urilor privind asigurarea cheltuielilor de funcționare, de cofinanțare și a cheltuielilor neeligibile pentru proiectele de dezvoltare locală aflate în diferite stadii de derulare. De asemenea, nu s-au respectat normele de tehnică legislativă și procedura de adoptare a actelor administrative”, a declarat marți prefectul Cristinel Pavel.

Diferențele între sumele repartizate primăriilor din județ sunt foarte mari. Dacă Primăria Jiana, de exemplu, a primit suma de 1.000.000 de lei, Primăria Șimian, cea mai mare comună din Mehedinți, a primit doar 50.000 de lei. Tot 50.000 de lei a primit și Bâcleș, Vânjuleț, Poroina Mare, Ilovăț, Husnicioara, Devesel, Dubova, Dumbrava, Dârvari, Cujmir.

Articolul precedentDSP Mehedinți derulează campania “Protejează-ți sănătatea! Sănătatea reproducerii – dreptul și responsabilitatea ta!”
Articolul următorMinistrul Economiei îl somează pe președintele Consiliului Județean Mehedinți: Domnule Georgescu ați fost ales să fiți în slujba mehedințenilor, nu a partidului!