Viceprimarul Daniel Cîrjan a depus alături de consilierii locali liberali un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care prevede interzicerea utilizării farfuriilor, paharelor și tacâmurilor din plastic la evenimentele organizate pe domeniul public (târguri, festivaluri, concerte, etc) în municipiului Drobeta Turnu Severin începând cu anul 2020.

Astfel, se vor utiliza farfurii, pahare și tacâmuri din materiale biodegradabile și compostabile din materiale care se descompun în câteva luni, fără riscul de a polua. În acest sens există pe piață produse 100% din plante, din tărâțe, etc.

Plasticul are efecte dezastruoase pentru mediu, astfel că multe ţări și orașe din întreaga lume interzic folosirea materialelor din plastic, iar organizaţiile de mediu pentru cer de mult timp interzicerea materialelor plastice de unică folosință.

”Eu îmi doresc ca Severinul să fie un deschizător de drumuri în această direcție a protecției mediului înconjurător și să transmitem un mesaj foarte clar : Mediul curat trebuie să fie o prioritate! După fiecare eveniment care are loc pe domeniul public care presupune și consumul de alimente sau băuturi, zona respectivă rămâne plină de recipiente, farfurii, pahare sau furculițe de plastic, ceea ce ne creează în primul rând o mare problemă de mediu, mai ales că nu toată lumea aruncă aceste recipiente la gunoi, și de foarte multe ori ajung pe zona verde sau în pădurile din jur. Uniunea Europeană a votat deja interzicerea utilizării materialelor din plastic începând cu anul 2021. Dacă fiecare dintre noi contribuim puțin pe domeniul nostru în această direcție, cu siguranță în viitorul apropiat vom putea vorbi de un mediu înconjurător mai curat”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Articolul precedentEveniment sportiv în nordul Mehedințiului, la Ponoarele
Articolul următorManifestări publice de Ziua Pompierilor în Turnu Severin