În anul 2018 România celebrează împlinirea unui secol de la reunirea într-un singur stat a românilor din Vechiul Regat, Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș.

Sub directa coordonare a regizorului și preşedintele Companiei Teatrale “Atmosphere 2011”, Lucreției Epuran, s-a desfășurat o manifestare cu vibrant conținut patriotic și emoțional, „Maică Sfântă, Românie!”. Bine structurat urmând momentele istorice care au precedat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, scenariul evenimentului a cuprins un recital de poezie patriotică, care a alternat cu melodii  patriotice, interpretate de membrii Grupului folcloric „Izvorașul” al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

‘’De Centenar, Compania teatrală Atmosphere 2011 a pregătit un recital de muzică și poezie patriotică cu poezii semnate de marii clasici și avem ca invitat Grupul folcloric Izvorașul, un grup extraordinar de talentat al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Am dorit să facem acest recital de muzică și de poezie patriotică ca să aducem în sufletele românilor dragostea de țara noastră, să nu mai vorbim urât de ea și să o iubim pentru că așa merită”, a spus Lucreția Epuran.

Au recitat: Lucreția Epuran, Dana Bodean și Emil Raevschi.

“Am pregătit un reportoriu patriotic pentru că ne apropiem de vârful Centenarului, de 1 Decembrie. O să debutăm cu Imnul național al României, urmând ca pe parcursul manifestării să parcurgem așa, prin intermediul muzicii, itinerariul primului război mondial, o să amintim și de Unirea realizată de Mihai Viteazul și o să cântăm spre finalul evenimentului câteva melodii special legate de Marea Unire de la 1918”, a spus în deschiderea evenimentului Mihai Corcodel, membru al Grupului Izvorașul.

Manifestarea a fost moderată de Daciela Rotaru Mîțu, coordonatorul Clubului Artelor care a găzduit acest eveniment începând cu ora 17,00.

Articolul precedentPROBLEME LA PRO ROMÂNIA: OAMENII CRED CĂ PONTA E LA PSD!
Articolul următorCuibul unor berze, de pe un stâlp de electricitate, a luat foc