ULTIMELE PREGĂTIRI PENTRU REFERENDUM

Astăzi s-au împărțit buletinele de vot. La sediul Palatului Administrativ din Drobeta Turnu-Severin, la orele dimineții, președinții de secții, împreună cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, au venit să ridice documentele. Sâmbătă și duminică, 6 și 7 octombrie, mehedințenii sunt așteptați la referendumul pentru familia tradițională. În județul Mehedinți s-au deschis un număr de 287 de secții de votare. Procesul electoral începe la ora 7 și se termină la ora 21, în fiecare din cele două zile alocate. Primii care vor da semnalul de vot sunt primarul și președintele Consiliului Județean.

Biroul Electoral Județean Mehedinți a pregătit totul pentru deja celebrul refecrendum pentru familia tradițională. S-au împărțit și buletinele de vot, iar membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost instruiți. Nu mai puțin de 287 de secții de votare sunt deschise în cele două zile, totul este pregătit, iar ultimele amănunte au fost deja clarificate, inclusiv problema președinților secțiilor de votare care au s-au retras din acestă calitate.  Sunt așteptați la vot 236.000 de mehedințeni, înscriși pe listele electorale permanente.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți și primarul municipiului reședință de județ, Drobeta Turnu severin, sunt primii care vor da semnalul. Președintele Aladin Georgescu va vota în orașul natal Vînju Mare, iar primarul Marius Screciu va vota, de dimineață, la Școala generală nr. 8 din municipiu.

Buletinul de vot conține întrebarea „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României, în forma adoptată de Parlament?”, iar alegătorii trebuie să pună ștampila în una din cele două pătrate „DA” sau „NU”. Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 ianuarie 2018 este de 18.901.428, din care în Mehedinți sunt 236.000. Potrivit legii, pentru validarea rezultatelor referendumului este nevoie de prezența la urne a minim 30 la sută din alegători, adică 5,6 milioane de votanți.

Articolul precedent116 POSTURI REDUSE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL MEHEDINȚEAN. INSPECTORATUL ȘI SINDICATELE SE CONTRAZIC.
Articolul următorDEPUTAT PSD DE MEHEDINȚI: „Banii pentru referendum fac parte din fondul de rezervă al statului, nu puteau fi folosiţi în alt context!”