Un asistent medical de la Ambulanţa Mehedinţi a fost confirmat cu noul coronavirus, după ce a transportat un pacient despre care nu ştia că este infectat. 

În data de 29 martie a.c., urmare a confirmării infectării cu COVID-19 a unui pacient internat în Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, s-a efectuat ancheta epidemiologică a întregului personal din Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți și Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, care a venit în contact cu acest pacient.

În urma anchetei epidemiologice la Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți, s-a dispus izolarea la domiciliu și testarea a doi asistenți medicali. Rezultatul a fost negativ pentru o persoană, care și-a reluat activitatea și pozitiv pentru cealaltă.

La acest moment, în cadrul Serviciul de Ambulanță Județean Mehedinți este în curs de desfășurare ancheta epidemiologică în urma căreia se vor dispune măsurile de către medicii epidemiologi.

În ceea ce privește situatia la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, s-au recoltat probe unui număr de 13 cadre medicale. În cursul zilei de 31.03.2020 au fost primate 4 rezultate negative, iar celelalte 9 probe sunt în lucru.

Toate cadrele medicale care au venit în contact cu pacientul COVID-19 pozitiv sunt în izolare.

Pacientul transportat de echipajele de la Salvare şi diagnosticat în data de 28 martie cu infecţie cu noul coronavirus este internat în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Craiova din data de 29 martie. Bărbatul a fost testat iniţial pentru gripă pentru că nu avea simptome de infecţie cu coronavirus. El a ajuns în data de 26 martie la SJU Drobeta Turnu Severin în stare gravă şi a fost internat în ATI. Aici, medicii au purtat însă costume de protecţie speciale, iar bolnavul a fost izolat încă de la început pentru că avea afecţiuni respiratorii, potrivit reprezentanţilor SJU Drobeta Turnu Severin.

 

 

Articolul precedentPeste 300 de persoane sunt în carantină în Mehedinți
Articolul următorAngajații cu funcții esențiale la Distribuție Oltenia, izolați la locul de muncă