Plutonierul major Lepădatu Ionuț a participat, în perioada 07-09 septembrie a.c., la competiţia sportivă Tiger Classic – Diamond Cup Romania ce s-a desfăşurat la București, unde a obținut medalia de aur pentru România la categoria Men`s Physique – 173 cm.

Pompierul și-a început cariera în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al Județului Mehedinți în anul 2010. Datorită performanțelor sportive deosebite a fost selectat pentru a face parte din lotul sportiv al inspectoratului. Înzestrat cu un puternic spirit competitiv, susținut de o pregătire asiduă, nici rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Prin participările la concursurile profesioniste ale pompierilor, munca lui a fost încununată de succese, pompierul obținând încă din primul an rezultate fruntașe, atât la probele de echipă, cât și la cele individuale.  Anual, a reușit să se mențină pe podium, câştigând numeroase cupe și medalii, printre care aur la probele: Scara de fereastră, Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, Pista cu obstacole și altele.

Începând cu anul 2012, timpul petrecut în sala de forță l-a făcut să îndrăgească fitnessul care a devenit un hobby pentru el. De anul acesta, pasiunea pentru acest sport l-a făcut pe Ionuț să își dorească mai mult, să atingă un alt nivel, și anume să devină sportiv profesionist.

Înarmat cu ambiție și determinare, pompierul a participat în luna aprilie a acestui an la prima sa competiție de fitness Campionatul Naţional de Culturism si Fitness din cadrul Federatiei Romane de Culturism si Fitness, unde a reușit să obțină locul 2, loc care i-a adus calificarea la faza națională.

Odată cu calificarea, antrenamentele au devenit mai intense, iar pregătirea mai riguroasă, motivat fiind de îndeplinirea unui vis, acela de a deveni campion național. Această dorință s-a concretizat la începutul lunii septembrie, când Ionuț a reușit să obțină titlul de campion național  la Campionatul Naţional de Seniori Culturism si Fitness, care s-a desfăşurat la Arad, categoria Men`s Physique – 173 cm.

Nu a încetat să viseze și, în perioada 07-09 septembrie a.c., la competiţia sportivă Tiger Classic – Diamond Cup Romania, ce s-a desfăşurat la Bucureşti, unde au participat concurenţi din mai multe ţări, a reușit să urce, din nou, pe podium, obținând medalia de aur pentru Romania la categoria Men`s Physique – 173 cm.

“Ionuț ne-a dezvăluit și secretul succesului său: bucuria de a fi tatăl unui băiețel de doar un an, căruia dorește să-i creeze motivația necesară pentru sport și un stil de viață sănătos, dar și pentru ca acesta să aibă cu ce se mândri, când va crește. Putem spune despre colegul nostru că meseria de pompier profesionist i-a dezvoltat pasiunea pentru fitness, iar această pasiune îi dă rezistența și forța necesare îndeplinirii misiunilor încredințate pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora, dar și a mediului”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

În prezent se pregătește pentru următoarea competiție, Cupa Mondială de Culturism și Fitness, care se va desfașura la Cluj-Napoca, în luna noiembrie 2018.

Articolul precedentAmenzi de peste 13.000 de lei pentru șoferii indisciplinați
Articolul următorCompetiție de handbal masculin destinată echipelor de Old S Boys, la Orșova