Începând de astăzi, ora 11,00 atenționarea meteorologică de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost actualizată.

Astfel, până marți dimineața, la ora 10.00, sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă ar putea depăși 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Totodată, începând cu ora 15.00, nordul județului Mehedinți, dar și cea mai mare parte a țării, se vor afla sub avertizare COD PORTOCALIU ce vizează: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii.

Avertizarea este valabilă până la noapte la ora 02.00.

”Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

În situația manifestării vântului puternic, pompierii recomandă cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

 

Articolul precedentO tânără de 17 ani din Mehedinți a fost incendiată cu motorină, de un deținut eliberat condiționat
Articolul următorBărbatul care a dat foc unei adolescente de 17 ani a ajuns după gratii