Primarul municipiului Orșova (PSD), Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, precum delapidare, fals intelectual și uz de fals.

Pe rolul Judecătoriei Orșova, Secția Penală a fost înregistrat pe numele primarului Marius Stoica dosarul cu numărul 573/274/2019, ce are ca obiect delapidare, fals intelectual și uz de fals. În dosar, edilul șef Marius Stoica are calitatea de inculpat, iar Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Orșova este parte vătămată. Este vorba în acest dosar de modul cum s-au făcut două decontări ale primarului Marius Stoica pentru Orșova-Iași (transport și cazare).

Problemele edilului de la Orșova cu legea nu se opresc aici. El mai este cercetat în prezent de poliție și se poate lege cu un nou dosar penal pentru lucrările care s-au efectuat în parcul Dragalina.

Surse din Primăria Orșova spun că stadiul lucrărilor efectuate în parc este realizat în proporție de 30 %, dar plățile efectuate de primar către firma Cliduncon sunt în proporție de 75%. Mai exact suma totală a proiectului este de 2,1 milioane lei, iar plățile efectuate sunt în sumă totală de 1,6 milioane lei. Prejudiciul stabilit de anchetatori ar fi de circa 50.000 de lei.

Marius Stoica este primar al Orșovei din 2016 din partea Partidului Social Democrat.

 

Articolul precedentISU Mehedinți recrutează candidați pentru instituțiile de învățământ ale MAI și MApN
Articolul următorMuzeul Regiunii Porților de Fier, expoziție la Muzeul de Arheologie din Asturias – Spania