În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 1.200 de camioane, 3.700 de autoturisme și 14.100 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 1.200 de camioane, 3.800 de autoturisme și 14.200 de  persoane.

La momentul actual, traficul prin PTF Giurgiu la turisme se desfăşoară pe câte 4 artere de circulație, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfășoară pe câte 4 artere de circulație, pe sensul de intrare în țară și pe 5 artere de circulație pe sensul de ieșire din țară.

Înregistrăm o medie a timpului de așteptare mai ridicată, față de valorile normale, atât la turisme cât și la camioane.La această oră, se înregitrează un timp d eaşteptare de 50 de minute la autoturisme, pe cele două sensuri de intrare şi ieşire din ţară, acelaşi timp de aşteptare fiind şi în cazul camioanelor, pe ambele sensuri. 

Acești timpi ridicați de așteptare sunt determinați de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit.

 La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

 Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Poliţiştii de frotnieră recomandă pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.

Totodată, se recomandă utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCodul galben de căldură se menține până marți, 9 august
Articolul următorProgramul meciurilor din turul 1 al Cupei României la fotbal