Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au participat la aproximativ 700 misiuni în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid 19. Astfel, au fost verificate peste 1.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. De asemenea, au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 22.000 lei.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 2 centre de carantină și au constituit un număr de 28 de patrule mixte polițiști-jandarmi. Au aplicat 4 sancțiuni la Legea 61/1991 Rep. în valoare de 1.200 lei și o sancțiune la O.U.G. 34/2008, în valoare de 500 lei.

Pompierii mehedințeni au efectuat două misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.  Cele două misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 229 de locații, unde se află 370  de   persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

 

Articolul precedentExpoziție închinată scriitorului Duiliu Zamfirescu
Articolul următor74 persoane din Mehedinți s-au vindecat de COVID-19