Proiect cu finanțare europeană aprobat pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului județean de urgență din Mehedinți.

Pe lista echipamentelor care urmează să fie achiziționate se regăsesc și un nou computer tomograf de ultimă generație, un electrocardiograf, un aparat de anestezie de înaltă performanță, o ambulanța de ultimă generație, destinată transportului pacienților între secțiile externe și unitatea principală, anunță președintele CJ Mehedinți.

Se vor mai achiziționa patru aparate ecograf, 10 paturi ATI și alte echipamente care vor îmbunătăți condițiile de diagnosticare și tratament în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

“Este o veste foarte bună întrucât, prin implementarea proiectului, crește semnificativ capacitatea unității medicale de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS – CoV – 2. Imediat ce se va semna contractul, vor demara și procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect.” a declarat  Aladin Georgescu.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț coronavirus 9 februarie: 2.797 de cazuri noi și 95 de decese
Articolul următorClotilde Armand, reacție în scandalul gunoaielor din sectorul 1: Invit la discuții firma DETACO LTD, acționarul majoritar al companiei Romprest