Sancțiuni după protestul de luni seara din Severin. Inițial pașnic, protestul a degenerat în acte de violență și agresiune împotriva jandarmilor. Forțele de ordine au intervenit și au aplicat amenzi. Doi protestatari au fost duși la Poliție. S-au aplicat 17 sancțiuni.

Comunicatul Jandarmeriei Mehedinți:

În urma desfășurării protestului din municipiul Drobeta Turnu Severin, ieri, 29 martie a.c., pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele:

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru prevenirea și faptelor de natură să tulbure ordinea si liniștea publică.

Manifestarea de protest de ieri, nu a fost supusă avizării conform prevederilor legale, aceasta fiind organizată prin intermediul rețelelor de socializare, fără a exista un organizator la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin. Participanții la protest s-au adunat în Piața Drapelului, începând cu orele 17.00, unde au rămas până în jurul orelor 19.30, după care au pornit într-un marș pe străzile municipiului.

Pe timpul desfășurării manifestației publice, echipele de dialog ale Jandarmeriei Mehedinți au adus la cunoștinta participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Cu toate acestea, în jurul orelor 23.00, doi protestatari au exercitat acte de agresiune împotriva jandarmilor, împiedicându-i să-și exercite atribuțiile de serviciu, instigând ceilalți participanți să nu respecte recomandările forțelor de ordine.

Jandarmii au acționat pentru stabilirea identității celor două persoane, fiind necesară folosirea forței pentru conducerea acestora la sediul Poliției în vederea dispunerii măsurilor legale. Cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată pentru <<împiedicarea sub orice formă a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul Poliției ori a altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice>>.

Pe timpul desfășurării acțiunii de protest, jandarmii au aplicat un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 60/1990 și Legii 55/2020.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentCerere de finanțare cu fonduri europene pentru spital modular, anunță CJ Mehedinți
Articolul următorFostul șef ANI, Horia Georgescu, reacție față de afirmațiile lui Nicușor Constantinescu, la Culisele Statului Paralel