SE DESCHIDE SINGURUL BAZINUL DE ÎNOT DIN SEVERIN

Singurul bazin de înot de care dispune municipiul Drobeta Turnu Severin se va deschide în perioada următoare publicului larg. Este vorba de bazinul de înot de la Școala Generală nr. 7, construit cu fonduri europene. În prima fază, se va deschide doar pentru copiii care doresc să facă cursuri de înot. Obiectivul a ieșit din perioada de sustenabilitate, în care obligația asumată prin proiect era aceea de a fi folosit doar de elevii școlii respective.

Pentru prima oară, bazinul de înot de la Școala Generală 7 își va deschide porțile pentru toți elevii din Drobeta Turnu Severin. Elevii vor putea susține cursuri de înot gratuite într-un bazin modern, cu toate condițiile necesare. Vestea a fost data chiar de primarul Marius Screciu, într-o conferință de presă. De asemenea, bazinul va fi dotat cu panouri fotovoltaice, astfel încât încălzirea apei să fie făcută prin metode moderne și ecologice.

„Avem un bazin de înot căruia o să îi dăm drumul în curând și pentru public, el ieșind din perioada de sustenabilitate în care era prevăzut să fie folosit doar de elevii școlii respective. În prima fază o să deschidem bazinul pentru cursurile de înot pentru copiii severineni, urmând ca mai apoi să fie introdus în circuitul public. Vom monta acolo și panouri fotovoltaice, în idea de a încălzi apa din bazin prin energie verde”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

Construcția bazinului de înot de la Generală 7 vine ca o salvare pentru severineni, deoarece Bazinul Olimpic a ajuns într-o stare deplorabilă. Un bazin olimpic ce servea, pe vremuri atât severinenilor, cât și organizării unor competiții sportive de înalt nivel competițional.

Articolul precedentVIDEO Consumatori de droguri, reținuți pentru o tâlhărie comisă în Turnu Severin
Articolul următorPROIECTE EUROPENE, PE AXA SEVERIN – KLADOVO