O nouă informare transmisă de către Administrația Națională de Meteorologie, până vineri, 28 mai, ora 21.00.

Județul Mehedinți se afla sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu, ce vizează ploi abundente. 

Iar  până sâmbătă, la ora 10.00, se află în vigoare o atenţionare meteorologică Cod Galben, ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică Cod Galben pentru râurile Drincea, Desnățui, Motru și afluenții mici ai Dunării, valabilă până sâmbătă, 29 mai, la ora 24.00, iar începând cu ora 17.00, bazinul superior al râului MOTRU se va afla sub avertizare hidrologică COD PORTOCALIU, valabilă până sâmbătă, la ora 12.00, anunță ISU  Mehedinți.

Sunt prognozate posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi viituri rapide cu efecte de inundaţii. 

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populației să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția, anunță autoritățile.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentROLAND GARROS: Jucătoarele din România și-au aflat adversarele din primul tur
Articolul următorRaport de zi. Valeriu Gheorghiță – care sunt SOLUȚIILE pentru ieșirea din pandemie