Primele cinci fete absolvente din existența de 35 de ani a Școlii de Subofițeri de Pompieri- Boldești, Mehedinți.

Magdalena, Nicoleta, Alina, Ana-Maria și Claudia au ales o meserie deloc comodă, au ales să lucreze într-un mediu, car unora li se pare nepotrivit ținând cont de fragilitatea și delicatețea lor.

Însă sunt ghidate de dorința de a-și salva semenii, dorință care le dă puterea de a demonstra că și femeile sunt apte pentru a profesa meserii cu grad ridicat de risc, cu o responsabilitate uriașă.

Sunt conștiente că vor depune un efort suplimentar pentru a avea aceleași performanțe precum au colegii lor, însă se consideră norocoase. Nu se gândesc la cât de greu le va fi să facă față provocărilor, la câte vor avea de înfruntat, ci la satisfacția pe care o vor avea, salvând vieți.

Întrebate „Dacă ar fi să dați timpul înapoi, alegerea voastră ar fi, oare, aceeași?”,  ele ne-au răspuns aproape la unison: “Am alege același drum, oricând.”

Le-am rugat să ne spună mai multe, poate sunt tinere care s-au gândit sau se gândesc să le urmeze exemplul. Porţile sunt acum deschise. Care sunt calităţile de care au nevoie acestea, pentru a păşi în această lume? Un singur cuvânt a revenit pe buzele lor: PASIUNE. 

Felicitări, dragile noastre! 
Suntem mândri de voi!

P.S. Fotografia este realizată înainte ca masca să devină obligatorie în spațiile deschise.- IGSU România

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentSfârşit BRUTAL pentru un bătrân, în Ajunul Crăciunului
Articolul următor20 de persoane evacuate după ce un incendiu le-a cuprins blocul. Patru copii au făcut atacuri de panică