Turistii care ajung pe Clisura Dunării nu au cum să nu fie impresionați de Chipul lui Decebal sculptat în stâncă, astfel că fiecare pleacă din Mehedinți cu un selfie cu statuia. Spectaculozitatea obiectivului este data de dimensiunile acestuia, mai înalt decât statuia lui Christos din Rio de Janeiro și aproape la fel de înalt precum Statuia Libertătii din New York.

În acest context, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a început demersuri pentru iluminarea Chipului lui Decebal, astfel încât el să fie vizibil turiștilor pe timpul nopții, la fel ca și Podul peste Dunăre din apropiere.

„În cursul zilei de luni, 24 septembrie, am avut o întâlnire la fața locului cu echipa de proiectanți, ingineri din cadrul DRDP Timișoara care vor întocmi în perioada următoare proiectul tehnic pentru iluminarea Podului și a Chipului lui Decebal. Eu am făcut demersuri pentru alimentarea cu energie electrică a zonei, iar pentru iluminarea obiectivelor, Consiliul Județean Mehedinți se va asocia cu DRDP Timișoara, cei care administrează drumul național”, a explicat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Primii turiști care se vor bucura de lucrările de reabilitare a DN 57 dar și de cele două obiective iluminate vor fi cei care își vor petrece concediile pe Clisura Dunării, în vara anului viitor.

Articolul precedentFestivalul Viei și Vinului, la Vânju Mare
Articolul următorPRIMARIA VREA SĂ SALVEZE „CASA ANGHEL”