NOI EVENIMENTE LA CETATEA MEDIEVALĂ ȘI CASTELUL DE APĂ

Activitatea Direcției de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural este în această săptămână una destul de animată și bogată în evenimente de excepție. De la concerte în Cetate și până la inaugurarea unei expoziții de fotografie de pe Ada-Kaleh, severinenii pot trăi momente unice și emoționante.

O săptămână încărcată de evenimente remarcabile, atât în Cetatea Medievală, cât și la Castelul de Apă! Asta anunță conducerea Direcției de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural din Severin. Vorbim aici de un concert de muzică veche românească, susținut de Orchestra profesionistă „Lăutarii Mehedințiului”, împreună cu Corul KINONIA al Episcopiei Severinului și Strehaiei, dar și de inaugurarea unei expoziții inedite de fotografie.

Concertul va avea loc miercuri, 30 octombrie, de la ora 17:00, iar intrarea este liberă. În aceeași zi, de la ora 15:00, se va inaugura expoziția „FotoKaleh. Patrimoniul uitat din fotografii”. Un alt proiect, intitulat IMPACT, dar și difuzarea unui film de prezentare a Castelului de Apă vor marca orele după amiezii, la Palatul Culturii.

Superba expoziție dedicată insulei turcești scufundate, Ada-Kaleh, este rodul unui proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul s-a concretizat în amenajarea la etajul al treilea al Castelului de Apă a unei expoziții unicat în România, o poveste minunată și inedită a insulei scufundate, pusă în valoare de tehnologia viitorului, cu ajutorul unor softuri performante.

Articolul precedentFOCARUL DE PESTĂ PORCINĂ DIN MEHEDINȚI A FOST LICHIDAT, RESTRICȚIILE RĂMÂN
Articolul următorPREFECTUL ȘI SCHIMBAREA: „MAI BINE SĂ TE DEA JOS ADVERSARII, DECÂT AI TĂI!”