Pompierii mehedințeni au intervenit în weekend pentru acordarea primului-ajutor medical victimelor a două accidente rutiere, stingerea a nouă incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 26 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 18 misiuni.

Cinci incendii au izbucnit la vegetaţie uscată și s-au manifestat pe raza localităților: Șimian, Jiana Mare, Cârceni, Eșelnița și Orșova, ca urmare a nerespectării de către cetăţeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii au localizat și stins incendiile, care au cuprins circa 24 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, reamintim cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, deşeurilor şi altor materiale combustibile se face în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii. 

De asemenea, arderea vegetaţiei uscate fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.- ISU Mehedinți

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentROMÂNIA ÎN REALITATE, invitat CĂTĂLIN LENȚA, analist agricultură
Articolul următorÎn ce zone ale țării ninge la această oră